Csatlakozz hozzánk!

iwiw logo  facebook logo  rss logo  mami logo

Tetszik az oldal,

Keresés a webhelyen

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola

Intézmény elérhetőségei: 
Cím: Fő utca 44.
Igazgató:   Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna
Telefon/Fax: 82/526-418
e-mail: zsuzsi@kodaly-kap.sulinet.hu
   
   

 Városunk egyik legrégebben (1715-ben) alapított iskolája 1904-ben költözött a jelenlegi épületbe. Az iskola életében minden korban megvolt az a tantestület, az a diákközösség, nagy tanár és diák egyéniség, akik különleges arculatot, értéket adtak az intézménynek a közismereti, a művészeti, a sport tantárgyak magas szintű tanításában, tanulásában. Mindennapjainkat 14 féle szakkör színesíti. 4. osztálytól angol és német nyelv tanulását választhatják diákjaink. Lehetőség van a tanulási hátránnyal küzdő tanulók gyógypedagógus segítségével történő felzárkóztatására, a fogyatékkal élők integrált nevelésére is. Munkánkat iskolapszichológus segíti.

Büszkék vagyunk a nemzetközi hírű Nagykórusunkra, a Kicsinyek Kórusára, a Somogyi Aprók néptánc csoportra, a Fúvószenekarra, úszóinkra, röplabdásainkra, az országos biológia, számítástechnika, földrajz, technika versenyeken az első 10 között végzett tanulóinkra. Az iskolában történtekről a havonta megjelenő Visszhang című diáklapunk tudósít, melyet tanítványaink és pedagógusaink írnak, szerkesztenek. Jelenleg 8 évfolyamon 24 osztályunk van, amelyből a B és C jelűekben emelt szintű ének-zenei képzés folyik. Arra törekszünk, hogy a sokrétű színvonalas oktatás mellett kultúrált emberi magatartásra neveljük tanítványainkat.

 

A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében 260 szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait.

RÓLUNK MONDTÁK:

 
Zoltán Központi Általános Iskola Nagyon kedvesek a tanítónénik. A tanulás mellett a sportra is van ideje, és lehetősége a gyerekeknek.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola A gyerekem minden reggel örömmel megy, szereti az osztálytársait, a tanító nénit, jók a délutáni foglalkozások.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Jó zenei oktatás
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola A gyermekem képességeinek megfelelően folyik az oktatás. Az "erős" iskola ellenére sincs otthoni házi feladat, ami nagy könnyebbség egy többgyermekes szülőnek (persze ez a tanító néniknek köszönhető).

Rugalmasak a délutáni napközivel kapcsolatban. A különórákra való eljárást már kora délután is meg tudjuk oldani, nem szükséges 16h-ig már alsó tagozatban sem bent maradni.

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola jó a nyelvoktatás ,sok szakkör van lehet bőven választani,mi más helyre is visszük a gyerekeket és az időbeosztás nem egyszerű, de itt rugalmasak és így meg tudtuk oldani, a tanárnénink szigorú, de kedves nekünk ez így jó.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola A tanító nénik kedvessége, hozzáértése, az elsőtől kezdődő angol nyelvoktatás mind-mind hozzájárul ahhoz hogy szeretjük az iskolát.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola nagyon tetszik az oktatási szellem.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Mert amellett, hogy erős iskola a gyerekeket "gyerekként" is tudják kezelni, ami számunkra nagyon fontos, hiszen a kezdet kezdetén dől el, hogy egy gyermek szeret-e iskolába járni.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Mert egy határozott, erős iskola. A tanárok nem csak tanitják hanem számon is kérik az anyagot.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Színvonalas oktatást kapnak a gyerekek, sportolási lehetőségek mellett különböző szakkörökön való részvételre is van lehetőség.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Mert jók a tanárok és a hagyományos értékeket tartják szem előtt a mindennapi nevelésben.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Nagyon meg vagyunk elégedve a nevelőkkel.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Sok a lehetősége van a gyerekeknek arra, hogy megtapasztalják miben a legjobbak.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Szakmailag nagyon felkészültek a tanárok
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Konzervatív, hagyománytisztelő iskola, ahol nem "kifestett majmot" nevelnek a lányomból.

Jó színvonalú az oktatás.

Kiváló tanítónéni, aki türelmes, nyugodt, és nem kiabálással, hanem szeretettel oktat. Ugyanez elmondható, a felsős osztályfőnökre is, habár ez ilyenkor már a szerencsén is múlik.

Az első osztálytól kezdve van nyelvoktatás.

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola mert közel van
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola azért mert mindenki kedves és sok a barátom az elsö osztályba és jo a németnyelv tanulás is

Gyermekem Neve: Kövári Milán elsö a osztály

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Családias légkör - barátságos hangulat. Tetszik az oktatási rend, bár még csak pár hét van mögöttünk. A gyermek boldogan meg minden nap iskolába!!!!
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola A tanárok képzettsége miatt, és hogy képesek rendet és fegyelmet tartani.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Nagyon jó oktatásban részesül a gyerek!
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Az iskola magas színvonalon biztosítja a gyermekeim oktatását, ezenkívül nagyon család- és gyermekbarát.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Ez az iskola a legjobb a városban, jól képzett tanári karral, és gyermekszerető légkörrel. Innen indulva nagyon jók a továbbtanulási esélyek is.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Rugalmas az iskola és délután így tudunk különórákra járni. Gyermekem szereti a pedagógust, délután már sohasem kell otthon külön tanulnunk.
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Mert nagyon erős a magyar, a matek és az idegen nyelv,igazi rend és fegyelem van.